Rijk Zwaan

Teamleider Fytopathologie - De Lier

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 30-04-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats De Lier Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris Marktconform
Teamleider Fytopathologie

Is het jouw passie om het beste uit mensen te halen door ze te begeleiden en te coachen? Heb jij ruime onderzoekservaring? Solliciteer dan op deze vacature voor Teamleider Fytopathologie met aandachtsgebied beneficial microbes op onze vestiging in De Lier

Hoe ziet jouw dag als Teamleider Fytopathologie bij Rijk Zwaan eruit?
De afdeling Fytopathologie vervult een belangrijke rol bij de ontwikkeling van resistente en weerbare groenterassen. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het team wat onderzoek doet naar de ontwikkeling van biologische zaadbehandelingen. Deze behandelingen hebben als doel de kieming van de plant te ondersteunen, de groei te bevorderen en bescherming te bieden tegen ziekteverwekkers.
Je stuurt een klein team van onderzoekers en analisten aan. Zij werken afwisselend op kantoor, in het laboratorium, de kas en op het veld. Jouw mensgerichte manier van leidinggeven draagt bij aan een goede samenwerking binnen het team en tussen de andere (onderzoeks)afdelingen. Je ondersteunt en faciliteert de ontwikkeling van medewerkers en je bent continu gefocust om het beste uit mensen te halen.
Je ziet en benut (toekomstige) kansen op onderzoeksgebied. Samen met je team ontwikkel je een visie en maak je de meerjarenplannen voor de onderzoeksgroep ‘biologicals’. Daarnaast ben je als onderzoeker verantwoordelijk voor diverse (externe) onderzoeksprojecten.

Wat jij meebrengt…
Je bent mensgericht, beschikt over inlevingsvermogen en vind het leuk om medewerkers te coachen en te begeleiden. Daarvoor beschik je over uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden. Je bent in staat vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en denkt van nature in (creatieve) oplossingen, kansen en mogelijkheden. Je werkt gestructureerd en houdt ook het resultaat helder voor ogen. Gezien het internationale karakter is beheersing van de Engelse taal van groot belang.

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je CV
  • Bij voorkeur een phd. op het gebied van plant-microbe interactie
  • Minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende in combinatie met ruime onderzoekservaring
  • Kennis van fundamentele biologische processen is noodzakelijk
  • Kennis van bioprocestechnologie is een pre

Wat kun je van ons verwachten?
Samen met je collega’s van de afdeling Fytopathologie ontwikkel je nieuwe biologische zaadbehandelingen. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren is ons motto. Daarnaast bieden wij jou graag:
  • Direct een vast contract voor minimaal 32 uur en maximaal 38 uur in de week
  • Diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen via onze eigen Rijk Zwaan Academy
  • De ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen
  • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een gezonde toekomst voor iedereen

Interesse?
Je sollicitatie kun je richten aan Evelien Beens - Wagenaar (Advisor Human Resources). Klik op de ‘Solliciteer’ button op deze pagina om direct te solliciteren. Indien je eerder op deze functie hebt gesolliciteerd, is er geen mogelijkheid om opnieuw te reageren.

Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In De Lier, in het Westland, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We richten ons op de lange termijn en bieden daarom direct een vast contract bij indiensttreding.
We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen over heel de wereld. Het draait bij ons iedere dag weer om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu circa 2800 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en je zelf te ontwikkelen. Samen met collega’s streven naar het beste en lekkerste uit de natuur. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren. Zo willen we samen blijven werken aan een gezonde toekomst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Leidinggevende, Onderzoeker.

Contactgegevens

Contactpersoon Evelien Beens-Wagenaar

Vestigingsplaats

Solliciteer