Rijk Zwaan

Teamleider Bio-informatica - Fijnaart

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 16-05-2018 Functiecategorie Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Standplaats Fijnaart Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris Marktconform
Wil jij graag leidinggeven in een snel veranderend vakgebied? En wil je samen met andere disciplines binnen het biotechnologisch plantenonderzoek tot praktische resultaten komen? Solliciteer dan op deze vacature voor Teamleider Bio-informatica in Fijnaart

Hoe ziet jouw dag als Teamleider Bio-informatica bij Rijk Zwaan er uit?
In het biotech lab van Rijk Zwaan in Fijnaart willen we genen identificeren die bepalend zijn voor interessante nieuwe planteneigenschappen, die van waarde zijn voor onze groenterassen. En we willen vaak ook begrijpen wat het onderliggende biologische mechanisme van zo’n waardevolle eigenschap is. We werken met hoge kwaliteit genoomsequenties en geavanceerde bio-informatica methodieken. Het onderzoek is vooral multidisciplinair: DNA- en RNA-kennis van onze gewassen vanuit bio-informatica, kwantitatieve genetica en moleculaire biologie wordt gecombineerd met kennis over gewenste plant-eigenschappen vanuit biochemie, fysiologie, fytopathologie of plantenteelt.

Het Bio-informatica team bestaat uit 11 onderzoekers en technicians die zelfstandig werken aan een groot aantal projecten en die in wisselende teams samenwerken.

Als Teamleider stel je de afdelingsplannen op en vertaal je de strategie van Rijk Zwaan en het Research Masterplan naar tactische en operationele teamdoelen. Je helpt het team om fundamentele kennis die wordt verkregen in eigen en extern onderzoek creatief te vertalen naar praktische oplossingen voor onze gewassen. Je stelt prioriteiten, maakt keuzes en bewaakt de kwaliteit van het werk van het team.
Je motiveert je team en zorgt voor een hechte inbedding van het bio-informatica team in de totale onderzoeksgroep van Rijk Zwaan, zodat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de kennis en know-how van het team. Je bepaalt nieuwe strategieën en methoden nodig voor de verwerking, analyse en exploratie van onderzoeksdata. In veel gevallen gaat het hierbij om data gegenereerd door Next Generation Sequencing platforms. Bio-informatica is een snel veranderend vakgebied en de vraag naar geavanceerde bio-informatica oplossingen groeit explosief binnen Rijk Zwaan.

Heb jij de ambitie te werken in een industriële omgeving en samen met het team deze uitdaging aan te gaan? Je zal, vaak als projectmanager, deel uitmaken van verschillende projectteams en je bent verantwoordelijk voor de communicatie met veel andere samenwerkingspartners binnen en buiten Rijk Zwaan.

Wat jij meebrengt..
We zijn op zoek naar een gedreven, daadkrachtige en resultaatgerichte teammanager. Je neemt initiatief, durft besluiten te nemen, bent een goede coach en bent communicatief sterk. Je hebt goede actuele kennis van het vakgebied Bio-informatica. Met jouw uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden weet jij dit team te managen. Je legt de focus op de toekomst, je wordt enthousiast over toekomstige technieken en je werkt graag, samen met onze onderzoeksafdelingen en externe onderzoekspartners, aan het ontwikkelen, testen, gebruiken en implementeren van nieuwe technieken. Innovatie zit in je DNA.

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je CV:
  • Minimaal een Phd en postdoctorale onderzoekservaring in de richting van de Bio-informatica
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een aansturende rol
  • Affiniteit met de plantenveredeling is een pre
  • Feeling voor de complexiteit van biologische processen

Wat kun je van ons verwachten?

Naast een R&D afdeling van ruim 100 gemotiveerde medewerkers binnen een internationale werkomgeving met voortdurend nieuwe uitdagingen, bieden wij jou graag:
  • Direct een vast contract
  • Diverse opleidingsmogelijkheden en cursussen via onze eigen Rijk Zwaan Academy
  • Een high tech omgeving, waarbij je in een omgeving komt te werken waar vele data wordt verwerkt
  • De ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen

Ga jij dagelijks het verschil bij ons maken als Teamleider Bioinformatica?
Herken jij jezelf en wil je het liefst morgen nog aan de slag? Klik op de ‘Solliciteer’ button om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan Jeanet van Someren (Advisor Human Resources).
Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In Fijnaart, gemeente Moerdijk, ligt een Research & Development locatie van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We richten ons op de lange termijn en bieden daarom direct een vast contract bij indiensttreding.
We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen over heel de wereld. Het draait bij ons iedere dag weer om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu circa 2800 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en je zelf te ontwikkelen. Samen met collega’s streven naar het beste en lekkerste uit de natuur. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren. Zo willen we samen blijven werken aan een gezonde toekomst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Fijnaart, Leidinggevende, Teammanager.

Contactgegevens

Contactpersoon Jeanet van Someren
Telefoon 0174-532300

Vestigingsplaats

Solliciteer